Perjantaisin on keittopäivä ja tänään tein keltaista kasvissosekeittoa. Keitto oli niin hyvää, että kuopus oli syönyt ensimmäisen lautasellisen ennnen muita ja esikoinenkin söi hyvällä halulla, vaikka ensimmäinen kommentti keiton nähdessään olikin yäk. Itsekin söin kolme lautasellista, tosin iltaruoka oli tänään päivän ensimmäinen lämmin ruoka...
  Ohje on kotilieden suuresta keittokirjasta. Kuva tulee myöhemmin.

KELTAINEN KEITTO

8 annosta

4 porkkanaa
pala lanttua
1-2 sipulia
1 bataatti
2 Rosamunda-perunaa
(valkosipulinkynis)
1½ l kasvis- tai kanalientä
suolaa
valkopippuria
rakuunaa
2 dl ruokakermaa
muskottipähkinää

Kuori ja paloittele juurekset. Keitä sipulia, porkkanoita ja lanttua puolisen tuntia kasvis- tai kanaliemessä. Lisää joukkoon bataatti- ja perunalohkot ja keitä vielä n. 20 min. Soseuta ja lisää kerma ja mausteet.