torstai, 6. marraskuu 2008
Synttärileipomukset jatkuu... Vieraaksi tuli maitoallerginen tyttö,
jolla piti keksiä jotain helppoa tarjottavaa. Päätin tehdä marenkeja.
Ekan satsin tein tomusokerista ja kananmunan valkuaisesta, mutta niistä
ei tullut niin rapeita. Niinpä päätin syödä ne ihan itse. ;o) Toisen
satsin tein valkuaisista ja tavallisesta sokerista. Onnistui paljon
paremmin. Värjäsin osan taikinasta vaaleanpunaiseksi
4 munan valkuaista
200 g sokeria
- Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen vatkaamista koko ajan jatkaen.
- Pursota
pieniksi ruusukkeiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista
miedossa 120 asteen lämmössä uunissa noin 1 tunti ja 20 minuuttia,
kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä.
Kommentit