Synttärileipomukset jatkuu... Vieraaksi tuli maitoallerginen tyttö, jolla piti keksiä jotain helppoa tarjottavaa. Päätin tehdä marenkeja. Ekan satsin tein tomusokerista ja kananmunan valkuaisesta, mutta niistä ei tullut niin rapeita. Niinpä päätin syödä ne ihan itse. ;o) Toisen satsin tein valkuaisista ja tavallisesta sokerista. Onnistui paljon paremmin. Värjäsin osan taikinasta vaaleanpunaiseksi

           4 munan valkuaista
          200 g sokeria
  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen vatkaamista koko ajan jatkaen.
  2. Pursota pieniksi ruusukkeiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista miedossa 120 asteen lämmössä uunissa noin 1 tunti ja 20 minuuttia, kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä.
2041529.jpg