Esikoinen täytti 12. päivä 6 vuotta. Me mietittiin kauan yhdessä minkälainen kakku tehdään. Poika pyysi traktorikakkua tai puimurikakkua. Nipsu- tai haisulikakkukin olisi kelvannut. Mä ajattelin kuitenkin päästä vähän helpommalla ja tein kärpässienikakun. Helpolla en kuitenkaan päässyt... Ensimmäinen kakkupohja ei kohonnut ja piti tehdä uusi. Toinen kakkupohja näytti ihan hyvältä ja annoin sen kuivua pari päivää, kunnes perjantaina aloin täyttää sitä. Leikkasin pohjan osiin ja huomasin, että se oli keskeltä raaka. Sitten piti tehdä äkkiä uusi pohja. Sekin näytti päälleä päin ihan hyvältä. Annoin sen jäähtyä ja aloin täyttää. Pohja oli taas keskeltä vähän raaka; ei taikinainen, mutta sellainen tiivis. En kuitenkaan ruvennut tekemään enää uutta pohjaa, vaan aloin täyttää kakkua. Täytteeksi tuli mustikkarahkaa, jossa oli liivatetta, itsetehtyä omenasosetta, luonnonvadelmia, mariannerouhetta ja appelsiinituorejuusto-valkosuklaa-kermavaahtosotkua (joka oli hyvää ). Kostukkeena käytin itse tehtyä, sokeroimatonta karviaismehua. Päälle tuli ohut kermavaahtokerros, pinnalle marsipaania ja reunoille vihreäksi värjättyä kermavaahtoa. Tein kakusta kerronkakun, koska vieraita oli tulossa paljon, ja sitä riitti vielä maanantaiksikin. =)1915983.jpg

1915989.jpg