Pohja: |
|
150 g (noin 10 kpl) | Digestive-keksejä |
1 dl | kookoshiutaleita |
75 g | voita |
Reunoille: |
|
1-2 | karambolaa eli tähtihedelmää (miel. kovaa) |
Täyte: |
|
4 | liivatelehteä |
3 dl | vispikermaa |
2 levyä (à 100 g) | valkosuklaata |
1 tlk (250 g) | maitorahkaa |
1 dl | sokeria |
2 tl | vanilliinisokeria |
2 rkl | sitruunanmehua |
Kuorrutus: |
|
1 dl | vispikermaa |
1 dl | sokeria |
1 dl | kookoshiutaleita |
1. Hienonna keksit ja kookoshiutaleet esimerkiksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi. Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjan ja reunan väliin ja painele seos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.2. Leikkaa karambolat ohuehkoiksi viipaleiksi ja asettele ne vuoan reunoja vasten.3. Valmista täyte. Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikroaaltouunissa välillä sekoittaen. Kaada hieman jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon ja vatkaa voimakkaasti. Lisää maitorahka, sokeri ja vanilliinisokeri. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja lisää sen joukkoon puristetut liivatelehdet. Lisää seos täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.4. Valmista kuorrutus. Kuumenna kattilassa kermaa ja sokeria koko ajan sekoittaen. Keitä viitisen minuuttia kunnes kinuskikuorrutus on sakeahkoa. Lisää kookoshiutaleet ja jäähdytä kookoskinuski haaleaksi sekoittaen. Levitä paksu kinuski veitsellä kakun päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa.5. Irrota kakku vuoasta tarjoiluvadille. Tarjoa juhlapöydässä.Huom. Kinuskikuorrutus syntyy nopeasti iskukuumennetusta vispikermasta, kuohukerman kanssa keittoaika on pidempi.
Mä en laittanut kakkuun karambolaa, vaan koristelin sitruunamelissan lehdillä.
Kommentit